Mit tehet az ember, ha nem vesznek tőle verset? Akkor ingyen adja. De, ha ingyen sem kell? Akkor fizet azért, hogy olvassák. Fáradozik azért, hogy olvassák. Kommunikál azért, hogy olvassák.

A legnagyobb csapda

Az, ha az ember gerilla marketing akciókat végez verseinek terjesztéséhez egy csapdahelyzetbe viszi. Nem az írással fog foglalkozni, hanem azon töri a fejét, hogy hol érhet utol potenciális olvasókat és hogyan veheti rá őket, hogy olvassák, amit írt.

Kamasz koromban találkoztam egy akkor nekem nagyon tetsző verssel. A verset az egyik lámpaoszlopra ragasztotta valaki Bécsben. A vers angol nyelven íródott. Az egyik osztálytársam tépte le az oszlopról és hozta el nekem Budapestre. Azt gondoltam akkor, milyen ötletes versterjesztési forma. Nem éreztem át a költő indulatát, ami energiát adott neki, hogy gerillaként harcoljon az olvasók figyelméért.

Főiskolás koromban jártam Stradfordban. Ott egy másik gerilla marketing akcióval találkoztam. Egy fiatal költő az aszfaltozott járdára írta föl krétával a verseit. Hátha…

Mindez érdekesnek tűnt. Most, hogy tegnap én is gerilla akcióban voltam látom, hogy mennyi energiát emészt föl a versek terjesztése. Azért tervemet végigvittem és itt röviden leírom, hogy hogyan.

SMS-vers újrahasznosítása

Egy nyomdával készítettem 10X10 könyvjelzőt. 10 sms-versemet nyomtattam ki elég jó minőségű, könyvjelzőnek megfelelő papírra. A könyvjelzőket szépen ki is vágták méretre.

Kifizettem a tördelés és nyomtatás árát és elvittem a könyvjelzőket egy antikváriumba. A tulajdonos nagyon gyorsan megértette, hogy mit akarok. Örömmel vette át a könyvjelzőket. A könyvjelzőn nincs rólam adat, csak a Twitteren használt nevem.

 

Mi nekem a sikerpont?

G. Fodor Gábor politológus szokta kérdezni gyakran, hogy egy-egy politikusnak az akciójában mi a sikerpont. Nos, ezt kérdezhetem bátran én is. Nekem az a sikerpont ebben az akcióban, ha akik olvasnak róla ebben a blogban elég érdekes akciónak találják…

Hogy kicsit közelebb vigyem új olvasóimat ahhoz, milyenek az én sms-verseim, egyet itt is közlök. Nem tudom, hogy ez elég szépe-e, de biztos, hogy nekem a jelenség, melyet bemutatok megragadó volt.

zsöllyekar

ami itt történt

nem fordul szavakba

s ha viharban villanást követ a hang

dráma fénylett ott ahol most vastaps dörög